Rapport Monitoring Commissie Code Banken 2016

15-02-2017

Op 16 januari 2017 heeft de Monitoring Commissie Code Banken het rapport over het boekjaar 2015 gepubliceerd. Dit is het eerste rapport over de herziene Code Banken die op 1 januari 2015 in werking trad.

Belangrijkste conclusies

  • 31 van de 34 banken leven de meetbare principes allemaal na.
  • De uitleg over de niet-meetbare principes zoals goed leiderschap, integriteit en de maatschappelijke rol van banken laat volgens de commissie nog veel te wensen over.
  • De commissie waarschuwt, met het oog op concurrentie van technologiebedrijven, voor problemen bij het waarborgen van een robuuste IT-infrastructuur.

Achtergrond
De Code Banken II trad op 1 januari 2015 in werking. Het is een vervolg op de eerste Code Banken die op 1 januari 2010 van kracht werd en toen tijdelijk wettelijk is verankerd. De code is opgesteld door de banken om bij te dragen aan het herstel van vertrouwen in de bankensector. De code vormt samen met het Maatschappelijk Statuut, de bankierseed en het tuchtrecht het pakket ‘Toekomstgericht bankieren’.

Bron: Compliance Instituut

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie