Training Verbindend samenwerken voor auditors

Cursusbeschrijving
Samenwerken is binnen organisaties een belangrijke kerncompetentie en dat geldt ook voor de auditpraktijk. Je hebt anderen nodig om doelen te realiseren en audits succesvol te kunnen uitvoeren. Tijdens de training leer je hoe je als auditor verbindend kunt samenwerken en je anders kunt omgaan met lastige situaties met collega’s, leidinggevenden, opdrachtgevers en auditees. Je leert hoe je heldere afspraken maakt en elkaar eraan houdt, zodat doelen bereikt worden binnen de afgesproken tijd. Je leert de behoeften en wensen van anderen te herkennen en te vertalen in gedragen oplossingen. We laten je ervaren hoe je lastige situaties bespreekbaar maakt en de teamspirit bevordert zodat het bijdraagt aan het eindresultaat en de samenwerking. Door je empathiefactor in te zetten, vind je verrassende oplossingen voor een betere samenwerking én audits met meer toegevoegde waarde.

Inhoud
Tijdens de tweedaagse training ga je aan de slag met:

  • Werken aan relaties binnen de auditpraktijk met als effect verbeterde samenwerking en audits met toegevoegde waarde.
  • Bewust worden van je eigen manier van samenwerken en hoe je effectiever kunt functioneren binnen een auditteam en in samenwerking met de opdrachtgever.
  • Concrete handvatten die je direct kunt inzetten tijdens ‘lastige’ situaties waardoor een win-win-situatie ontstaat in de samenwerking met collega’s, opdrachtgevers en auditees.

De training kent een ervaringsgerichte aanpak en bestaat uit theorie, oefeningen en reflectie. Je werkt tijdens de training met eigen praktijksituaties. Tussen de trainingsdagen zitten twee weken zodat het geleerde tussentijds in de praktijk gebracht kan worden. Tijdens de tweede trainingsdag komen we hierop terug en zorgen we voor een gerichte aanpak om het geleerde te integreren je werk.

Data
30 maart en 13 april 2017

Tijd
09:00 tot 17:00 uur

Locatie
IIA Nederland, Burg. Stramanweg 102a in Amsterdam

Prijs leden / niet-leden
€ 950,- / € 1.050,-

Aantal deelnemers
Minimaal 5 en maximaal 15 personen

PE punten
13

Doelgroep
(Senior) auditors en projectleiders die binnen de auditpraktijk werkzaam zijn.

Trainers  

Drs. Theresia Gommans RO is zelfstandig organisatieadviseur en coach en trainer op het gebied van persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling. Hiervoor was zij onder andere auditmanager bij de interne auditdienst van de gemeente Rotterdam. In deze jaren heeft zij zelf ervaren hoe belangrijk het is dat je kennis van zaken hebt én dat je de vaardigheden hebt met klanten, opdrachtgevers, auditees en je eigen mensen te kunnen samenwerken. De mate waarin je zelf effectief optreedt , bepaalt volgens haar voor het overgrote deel of je succesvol bent als auditor en auditafdeling.

Drs. Nicole van Ladesteijn is communicatieadviseur en communicatietrainer. Zij is gespecialiseerd in Verbindende Communicatie en begeleidt mensen, teams en organisaties bij een meer effectieve communicatie en samenwerking. Zij heeft voor meer dan 60 organisaties gewerkt waaronder vele ministeries, non-profitorganisaties en het bedrijfsleven.

Samen hebben ze het artikel ‘De empathiefactor in de auditpraktijk’ geschreven dat in Audit Magazine, september 2012, is verschenen.

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

Postadres:
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Bezoekadres:
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie