11-09-2014
11-09-2014

2e nationaal onderzoek risicomanagement: waar staat uw organisatie?

Nyenrode Business Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen, PwC en NBA hebben in navolging op hun onderzoek in 2009, opnieuw een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de status van risicomanagement en dan speciaal toegespitst op het voordeel dat organisaties hebben bij het gebruik van risicomanagement, de technieken en ondersteunende systemen en software die worden gebruikt.

Op 29 oktober a.s. worden tijdens het 'Seminar Risicomanagement' de uitkomsten gepresenteerd van het onderzoek. Daarnaast komen reflecties op de uitkomsten en de status van risicomanagement aan bod en wordt ook ingegaan op het begrip risicocultuur.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

In 2009 verscheen het eerste gezamenlijke nationale onderzoek naar Risicomanagement in Nederland van Nyyenrode Business Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen, PwC en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Toen is geconcludeerde dat risicomanagement nog in de kinderschoenen staat en dat de vooruitgang in de vijf jaar daaraan voorafgaand slechts mager was.

Risicomanagement had onvoldoende geholpen de gevolgen van de crisis te beperken laat staan de crisis te voorkomen. Hoewel algemeen wordt aangenomen dat we uiteindelijk ook aan het einde van deze langdurige crisis zijn gekomen is het aantal geruchtmakende deconfitures in de afgelopen periode nog steeds zorgwekkend. Wanneer risicomanagement de crisis en de voortdurende stroom van bedrijfsongevallen niet heeft kunnen voorkomen kan je je afvragen of het risicomanagement wel effectief was? En als het wel functioneerde zoals oorspronkelijk bedoeld, wat hebben we er dan aan? Dit vormde voldoende aanleiding om nu, vijf jaar later, een vervolgonderzoek uit te voeren naar risicomanagement in Nederland.
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie