23-04-2014
23-04-2014

'Best paper award' voor Violeta Verbraak-Kolevska op European Academic Conference

Violeta Verbraak-Kolevska RE RO CIA, deeltijd-promovenda bij ESAA (en werkzaam als auditmanager bij ABN AMRO) heeft de 'best paper award' gekregen voor de presentatie van haar onderzoekspaper tijdens de PhD-dag van de 12th European Academic Conference on Internal Auditing and Corporate Governance in Como op 9 april jl.

De jury noemde in haar overwegingen: de ‘rigor’ en ‘relevantie’ van Violeta’s onderzoek, het voortbouwen op eerder onderzoek, alsmede haar volwassen en heldere presentatie en goede interactie met de zaal.

Het onderzoekspaper van Violeta is getiteld ‘The Effectiveness of the Internal Audit Function in Moments of Truth’ – How Top Management Support influences the Deaf Effect for Risk Warnings’.
Een interessante bevinding uit haar 1e experiment laat zien dat nadrukkelijk top management support niet persé bijdraagt tot het reduceren van Deaf Effect en zelfs contra-effectief kan zijn.

Het promotie-onderzoek van Violeta wordt begeleid door dr. Arno Nuijten RE CIA CISA en prof.dr. Harry Commandeur en past binnen het onderzoeksprogramma van de opleidingen Internal Auditing & Advisory en IT-Auditing & Advisory van ESAA.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie