Internal audit onderdeel nieuw besturingsmodel Aalberts

17-08-2017

In Executive Finance vertelt John Eijgendaal, CFO bij Aalberts Industries, over de leerzame lessen van de afgelopen (crisis)jaren en hoe daar een nieuw besturingsmodel uit voortgekomen is. De organisatie werd meer gecentraliseerd en kreeg vier business-segmenten (Building Installations, Climate Control, Industrial Controls en Industrial Services) met veertien business managementteams die rechtstreeks rapporteren aan de directie.

‘Een man of tachtig heeft nu – begeleid door controllers en CFO’s in de businessteams, strakke targets en een dito rapportagesysteem – de dagelijkse leiding van ons ruim 15.000 werknemers tellende concern’, aldus de CFO. 

‘Het van oorsprong decentrale besturingsmodel sturen we nu vanuit het hoofdkantoor met 25 medewerkers strakker en centraler aan. Denk aan compliance, governance, internal audit en rapportages. We doen hier onze fiscale zaken en de treasury zelf, waardoor we wereldwijd een goed zicht hebben op onze geldstromen. Dat is in feite de aorta van ons bedrijf.’

Lees het volledige artikel op Executive Finance

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie