28-08-2009
28-08-2009

AFM: advies Maas te vrijblijvend

De Autoriteit Financiële Markten veegt de vloer aan met het rapport van de Commissie Maas. De oud-financieel topman van ING publiceerde in april een advies om daarmee het vertrouwen van het publiek in de banken te herstellen. De banken moesten de klant weer centraal stellen, zo schreef Maas.

De Autoriteit Financiële Markten is niet onder de indruk van het advies, zo meldt het Financieele Dagblad vandaag. Maas maakt volgens de AFM onvoldoende duidelijk welke maatregelen de banken nemen om de klant weer centraal te stellen. 'Het wordt wel aangevoerd, maar niet nader uitgewerkt', schrijft AFM-voorzitter Hans Hoogervorst aan minister Bos van Financiën. Hij spreekt over een belangrijke 'lacune' in het rapport.
Lees verder.

De brief van de AFM is samen met opmerkingen van de Nederlandsche Bank (DNB) over het advies-Maas door Bos aan de Tweede Kamer gezonden - bekijk de brief.
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie