21-04-2009
21-04-2009

AFM publiceert aangepaste voorlichtingsbrochures Meldingsregelingen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op haar website de aangepaste voorlichtingsbrochures voor aandeelhouders en voor uitgevende instellingen, bestuurders en commissarissen gepubliceerd.

Door de implementatie van een aantal artikelen van de Transparantierichtlijn per 1 januari 2009 in Hoofdstuk 5.3 Wft, was aanpassing van de brochures nodig. Ook is het eerder gepubliceerde beleid over securities lending en repurchase agreements opgenomen.

Binnenkort zullen ook de Engelse versies van de brochures gepubliceerd worden.

Brochure aandeelhouders
Deze brochure is opgesteld met als doel een algemeen beeld te geven van de regels voor melding zeggenschap en kapitaalbelang in uitgevende instellingen. Ook verwijst de brochure naar relevante (juridische) documenten en overige informatiebronnen. Deze brochure heeft een informatief doel. Aan de brochure kunnen geen rechten worden ontleend. U dient zich dan ook niet alleen te baseren op deze brochure. Indien de tekst van de brochure afwijkt van de tekst en toelichting van de wet en het besluit dan prevaleren de wet en het besluit.

Klik hier voor de voorlichtingsbrochure voor aandeelhouder

Brochure uitgevende instellingen, bestuurders en commissarissen 
Deze brochure is opgesteld met als doel een algemeen beeld te geven van de regels voor melding zeggenschap en kapitaalbelang in uitgevende instellingen. Ook verwijst de brochure naar relevante (juridische) documenten en overige informatiebronnen. Deze brochure heeft een informatief doel. Aan de brochure kunnen geen rechten worden ontleend. U dient zich dan ook niet alleen te baseren op deze brochure. Als de tekst van de brochure afwijkt van de tekst en toelichting van de wet en het besluit, dan prevaleren de wet en het besluit.

Klik hier voor de voorlichtingsbrochure voor uitgevende instellingen, bestuurders en commissarissen

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie