Alle Koolstra winnaar Internal Audit Scriptie Award 2021

21-09-2021

Tijdens het jaarlijkse congres van het Instituut van Internal Auditors Nederland is op donderdag 16 september de Internal Audit Scriptie Award uitgereikt aan winnaar Alle Koolstra. 

Waarom gedragen mensen zich binnen organisaties zoals ze doen en wat is hun beweegreden daarvoor? Wat voor impact heeft dat op de interne beheersing van organisaties en hoe kunnen we als interne auditors hier inzicht in geven? Enkele vragen die Alle Koolstra naar het interne audit vak heeft bewogen en uiteindelijk geleid tot zijn scriptie.

Over de winnaar is gezegd: het is een zeer relevant onderwerp, theoretisch goed uitgewerkt, een trigger om verder en breder te kijken, is terecht en alle modellen worden kritisch beoordeeld. Het onderwerp is zeker innovatief omdat het verder gaat dan huidige bestaande wetenschappelijke onderzoeken. 

Een deskundige jury heeft de scripties beoordeeld. De jury bestaat uit Jan Driessen, Jeannette de Haan-Stoelwinder, Laszlo Nagy en Arjen van Nes. De jury heeft de scripties beoordeeld op relevantie voor het vakgebied, innovativiteit, praktische toepasbaarheid, originaliteit en wetenschappelijke kwaliteit.

Over de Internal Audit Scriptie Award
De Stichting Verenigde Register Operational Auditors (SVRO) van IIA Nederland heeft met de Internal Audit Scriptie Award tot doel de ontwikkeling van het vakgebied van internal auditing te stimuleren onder de deelnemers van de post-masteropleidingen in Nederland. Scriptanten die met hun relevante en originele scripties bijdragen aan praktisch toepasbare innovaties met een wetenschappelijk kwalitatieve basis, kunnen voor een nominatie in aanmerking komen. Met het uitreiken van de Internal Audit Scriptie Award gaat IIA Nederland verder met het ondersteunen, ontwikkelen en promoten van het beroep en vak internal audit in Nederland.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie