10-03-2014
10-03-2014

Appreciative Auditing op website IIA

Afgelopen tijd is een werkgroep bezig geweest om onder “vlag” van het IIA verder ‘handen en voeten’ te geven aan Appreciative Auditing (AA). Vanuit de werkgroep zijn we ervan overtuigd dat AA een wezenlijke aanvulling kan zijn op de kennis en vaardigheden van elke internal auditor.

AA biedt een nieuwe, verfrissende kijk op auditing. Het is een combinatie van de effectieve elementen van appreciative inquiry en operational auditing en kijkt, naast naar die elementen die verbetering behoeven, ook naar die elementen die wel al goed gaan, waarop de medewerkers van een organisatie trots zijn en waarvan dus kan worden geleerd. Dit maakt AA tot een door alle betrokkenen positief ervaren onderzoeksvorm.

Het doel van de werkgroep is om er een interactief en dynamisch gedachtegoed van te maken. Er is dan ook gekozen om het te plaatsen op de IIA-site, in plaats van er een boekje over te schrijven. Zo kan iedereen ook bijdragen aan het verder opbouwen en vormgeven van het gedachtegoed op de site. Lees meer op het websitegedeelte.

We willen iedereen graag uitnodigen om mee te denken en te doen. Ervaringen, vragen, opmerkingen, reacties kunt u kwijt op het forum via Linkedin. Meld u aan bij de groep “Appreciative Auditing” en deel!

Daarnaast is het de bedoeling dat we medio 2014 een kennisdag of -middag organiseren, waar we alle input en ervaringen gaan delen met iedereen. We horen graag van jullie belangstelling.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie