30-10-2013
30-10-2013

Artikel over Project Auditing van Sam Huibers in jubileum uitgave van het Amerikaans tijdschrift voor auditors EDPACS

In 2010 heeft de commissie Vaktechniek een publicatie over project auditing uitgegeven waarin een hoofdstuk aan de rol van de auditor aan projecten is gewijd. Vorige week zijn de eerste resultaten van een vervolgonderzoek naar trends in project auditing door Sam Huibers en Björn Walrave bekend gemaakt. De rollen van de auditor zijn verbreed en hij/zij komt steeds vaker in een vroegtijdig stadium in beeld bij projecten.

Tevens heeft Sam Huibers het hoofdartikel geschreven in de 30-jarige jubileum uitgave van het Amerikaans tijdschrift voor auditors EDPACS dat eerder dit jaar is gepubliceerd door Taylor & Francis. Aan bod komt de vraag hoe de auditor een meer proactieve rol in projecten kan vervullen, randvoorwaarden hierbij, alsmede de rol per fase in het project en de rol in relatie tot de stuurgroep. Het originele script van het artikel met de titel ‘The role(s) of the auditor in projects: Proactive Project Auditing’ kan hier worden gedownload.
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie