Audit Management Systemen – Verkenning binnen Internal Audit in Nederland, trends en praktische tips

23-09-2021

Digitalisering speelt eens steeds grotere rol in ons (werk)leven. Kijk bij een gemiddeld bedrijf naar binnen en je ziet dat er altijd wel projecten gaande zijn om verder te digitaliseren. Elk bedrijf moet met de tijd meegaan anders wordt het ingehaald door de werkelijkheid. Datzelfde speelt ook voor een Interne Audit Functie (IAF). 

Vanuit IAF’s en de Chief Audit Executive (CAE) bestond de behoefte om inzicht te krijgen in de markt van Audit Management Systemen (AMS) in Nederland en best practices wat betreft selectie en implementatie. Dit onderzoeksrapport helpt om een beeld te vormen van de markt AMS in Nederland. Als eerste heeft het onderzoeksteam een inventarisatie van de markt gemaakt, daarna is er een enquête gestuurd naar 220 CAE bekend bij het IIA om ervaringen te delen omtrent het gebruik van AMS, beweegredenen voor aanschaf, maar ook tips en leerpunten bij selectie- en implementatietrajecten. Vervolgens is er contact geweest met een aantal leveranciers waarbij informatie opgehaald is rondom de laatste trends op het gebied van AMS. Tot slot heeft er een validatieslag plaatsgevonden met een aantal CAE’s tijdens twee Roundtables.

Een uitgebreide pakketvergelijking is niet het doel geweest van dit onderzoek, de resultaten kunnen wel als basis dienen voor de selectie van een AMS. 

In het najaar wordt in samenwerking met een aantal leveranciers een Webinar-reeks georganiseerd om kennis te maken met een aantal veel gebruikte AMS. 

Klik hier voor het hele rapport.
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie