05-01-2016
     
05-01-2016

Beginselen voor ondernemingsbesturing, organisatie-inrichting en risicobeheersing

Brochure voor interne auditors in de financiële sector

Aan ondernemingen in de financiële sector in Nederland worden veel eisen gesteld, ook ten aanzien van ondernemingsbesturing, organisatie-inrichting en risicobeheersing, gebaseerd op nationale en internationale wet- en regelgeving, toezichtwet- en regelgeving voor bepaalde bedrijfstakken en codes voor corporate governance.

Een werkgroep met leden van het IIA en de NBA-ledengroep Interne en Overheidsaccountants (LIO) heeft een brochure geschreven over de beginselen voor ondernemingsbesturing, organisatie-inrichting en risicobeheersing voor interne auditors in de financiële sector.

Met een compact en toegankelijk overzicht van deze beginselen, dat breed toepasbaar is, kan de inzichtelijkheid in de eisen worden vergroot en de naleving ervan worden verbeterd. Het overzicht is ook bruikbaar als normenkader bij het periodieke onderzoek dat de meeste Internal Audit Functies binnen de financiële sector periodiek uitvoeren.

Het is niet mogelijk om een normenkader te formuleren dat voor alle financiële ondernemingen van toepassing is. Daarvoor zijn de activiteiten, de omvang, de complexiteit, het risicoprofiel en het maatschappelijk belang te divers. Vandaar dat het overzicht met beginselen 'op maat' zal moeten worden toegepast.

Download de brochure Beginselen voor ondernemingsbesturing, organisatie-inrichting en risicobeheersing
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie