Belangrijke update Three Lines Model

21-07-2020

Op 20 juli lanceerde IIA Global het nieuwe ‘THREE LINES MODEL’. Dit model is een belangrijke update van het bekende, veel gebruikte en in sommige sectoren zelfs verplichte 'Three Lines of Defense'-model. Voor veel organisaties én functies is dit model een belangrijke leidraad bij het inrichten van de governance. 

Internal Audit is en blijft nog steeds de onafhankelijke 3e lijn, met een coördinerende rol in het geheel. De beginselen en invulling van het model zijn op een aantal belangrijke punten gewijzigd:

  • De functies zijn niet alleen bedoeld om waarde van de organisatie te beschermen, maar ook om deze te vergroten. Zodoende wordt niet meer gesproken over ‘lines of defense’.
  • Centraal voor alle functies staan de doelen van de organisatie.
  • De functies zijn geen silo’s, maar stemmen af en werken samen; ieder vanuit de eigen rol.
  • De inrichting van het model moet worden afgestemd op de risico’s en specifieke situatie van de organisatie.

 

Nederlandse versie Three Lines Model

Gezien het belang is het model in verschillende talen verschenen, waaronder in het Nederlands.

Roundtable Three Lines Model

Het IIA organiseert op 20 augustus een Roundtable waarin het nieuwe model en de wijzigingen nader worden toegelicht. Daarbij zal op interactieve wijze worden ingegaan op de pro’s en con’s van het nieuwe model alsmede de tips en tricks hoe dit model toe te passen.


 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie