CEO bang voor terrorisme en cybercrime

17-01-2017

Nederlandse CEO's maken zich ten opzichte van hun buitenlandse collega’s relatief veel zorgen over terrorisme, cybercrime en sociale instabiliteit. Ongeveer acht op de tien topmensen maken zich daar druk om in Nederland tegenover de helft tot twee derde wereldwijd. Dat komt naar voren uit de CEO Survey 2017 van consultancybureau PwC, ingevuld door 1400 bestuursvoorzitters uit 79 landen.

Uit de CEO Survey blijkt ook dat de Nederlandse ondernemingsbestuurders bang zijn dat het moeilijker wordt te opereren in een mondiaal concurrentieveld waarin protectionisme steeds dominanter wordt. Zes op de tien bestuurders zijn daar matig tot zeer bezorgd over.

Daarentegenis er in Nederland juist betrekkelijk veel vertrouwen in de economie, de werkgelegenheid en de omzetgroei van eigen bedrijven. De helft van de ondervraagden denkt dat het personeelsbestand het komende jaar zal groeien en 79% maakt zich geen zorgen over werkloosheid (tegen 54% mondiaal). Als er al banen verdwijnen dan komt dat volgens drie op de tien respondenten zeker door automatisering.

‘Het optimisme van Nederlandse CEO’s weerspiegelt de relatief sterke staat van de Nederlandse economie’, zegt bestuursvoorzitter Peter van Mierlo van PwC. ‘Tegelijkertijd zijn ze beducht voor de toenemende maatschappelijke weerstand tegen globalisering en de voortschrijdende techniek.’

CEO Survey 2017 > Groei is nodig voor de aanpak van grote maatschappelijke uitdagingen

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie