Climate Change en Sustainability; deel je kennis!

30-11--0001

Climate Change en daaraan gerelateerde risico’s worden voor organisaties en daarmee voor IAF’s steeds belangrijker. In de laatste Risk in Focus 2021 is geconstateerd dat nu 22% van de CAE’s dit als top-5-risico ziet; dat was vorig jaar 14% en voor 41% geldt dat dit over 3 jaar het geval is. Qua tijdsbesteding heeft nu slechts 6% dit in top-5, maar dat zal over 3 jaar sterk zijn gestegen: tot 23%.

Op het gebied van Climate Change en Sustainability vinden al veel activiteiten plaats. Het IIA biedt diverse webinars en trainingen op dit gebied en NBA heeft een werkgroep ESG Assurance, waarin ook enkele IIA-leden deelnemen. De Commissie Professional Practices is bezig met een onderzoek naar Climate Change and Environmental Risk en de rol van de IAF, bedoeld om nadere handvatten te geven voor de verschillende rollen en soorten onderzoek die de IAF kan uitvoeren. Het onderzoek omvat een survey, literatuurstudie en (groeps)interviews om good practices te verzamelen, en zal leiden tot een publicatie en presentaties van de resultaten.

Wij denken dat er op het gebied van Climate Change en Sustainability voor internal auditors nog veel te leren en te ontwikkelen is.
Jij ook? Start dan samen met ons deze nieuwe groep in het Professional Practice Netwerk op.

Net als de andere groepen in het PP-Netwerk is het doel om met elkaar kennis te delen en te ontwikkelen. De deelnemers beschikken bij voorkeur al over kennis en ervaring (en bovenal interesse!) op het betreffende gebied en willen deze inbrengen, om samen met en van elkaar te leren en zo het vakgebied een stap(je) verder te brengen. Je draagt samen met andere leden uit het netwerk bij aan de ontwikkeling van publicaties, door het doen van onderzoek, uitvoeren van analyses en het geven van presentaties. 


Wil je je kennis verbreden én delen? 

Mail naar vaktechniek@iia.nl als je deel will nemen aan deze PP-Netwerk groep en/of als je interesse hebt in bij te dragen aan het onderzoek 'Climate Change and Environmntal Risk en de rol van de IAF'. 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie