Commissarisbijeenkomst in teken van Management Reporting

07-12-2016

Op 29 november 2016 organiseerde het IIA met partner BDO een (uitverkochte) bijeenkomst voor commissarissen en toezichthouders in Villa Oldenhoff. De avond stond in het teken van Management Reporting. De deelnemers kwamen uit veel verschillende sectoren en gingen tijdens een diner met elkaar in gesprek.

We bevinden ons meer dan ooit in een veranderende wereld. De informatiebehoefte van organisaties en hun stakeholders is enorm en continu aan verandering onderhevig. Informatiesystemen van weleer voldoen niet langer meer aan de eisen die aan deze informatiebehoefte worden gesteld. Deze zijn vaak nog statisch, terwijl de omgeving de nodige dynamiek vereist.

Tegelijkertijd gaan technologische ontwikkelingen razendsnel, ook op het gebied van Management Reporting. Denk aan process mining, data analytics etc. Wat is de impact van de veranderende omgeving, zoals de disruptieve markt, op Management Reporting en systemen die hiervoor worden gehanteerd? En hoe organiseer je zaken zodanig dat de aanwezige systemen continu aansluiten bij de steeds veranderende informatiebehoeften, niet alleen van de organisatie zelf maar ook van externe stakeholders? Hoe ga je hier als toezichthouder mee om? Deze vraagstukken stonden centraal tijdens de bijeenkomst.

Tjalling Tiemstra, oud-topman en commissaris bij o.a. ABN AMRO en Royal Haskoning DHV en Eddy Vaassen, hoogleraar accountancy en associate dean executive education aan Tilburg University, gaven in hun presentaties hun visie op dit thema.

Commissarissen Event 2016 Eddy Vaassen
Eddy Vaassen, fotograaf Suzanne Blanchard

Commissarissen Event 2016 Tjalling Tiemstra
Tjalling Tiemstra, fotograaf Suzanne Blanchard

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie