Verslag Commissarissen Symposium 2019: Crisismanagement en de RvC

08-10-2019

Never waste a good crisis

Op een crisis zit geen enkel bedrijf te wachten. Toch bestaat het gezegde ‘never waste a good crisis’ niet voor niets. Een crisis levert de organisatie vaak belangrijke nieuwe inzichten op. Dat is ook precies waarbij Internal Audit goed kan helpen: neem de tijd en onderzoek de root cause om zodoende bij te dragen aan een lerende  organisatie. 

Tijdens het Commissarissen Symposium van 30 september 2019 van IIA Nederland en NBA LIO bij KPMG gingen commissarissen en hoofden Internal Audit in gesprek over het onderwerp crisismanagement. Aan de hand van twee zeer bekende cases werden tijdens dit symposium ‘lessons learned’ gedeeld.

Deze lessen zijn terug te vinden in het verslag van het commissarissen symposium 2019.
 

Publicatie Toetsen en adviseren over BCM en Crisismanagement

Het symposium was eveneens de gelegenheid om het eerste exemplaar van Toetsen en adviseren over Business Continuity Management en Crisismanagement | Handleiding voor internal auditop Vervolgens te presenteren. Maureen Vermeij-de Vries, voorzitter NBA LIO, nam deze in ontvangst. De handleiding is opgesteld in opdracht van NBA LIO en uitgewerkt door Aon/COT. De handleiding is bedoeld als praktische gids en hulpmiddel voor internal auditors om hen in staat te stellen hun organisatie te toetsen op BCM en crisismanagement.

De handleiding is via de site van de NBA te downloaden. 

 

Vlnr: Bart van Loon, Jantien Heimel, Maureen Vermeij-de Vries, Rob
Spiekerman van Weezelenburg, Ad Kornet, Ed Oomes en Marco Zannoni.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie