26-05-2014
26-05-2014

Congres Public Internal Control in de EU in den Haag

Op 15 en 16 mei kwamen vertegenwoordigers van de ministeries van Financiën uit de EU-lidstaten en vier kandidaat-lidstaten bij de Rijksacademie bijeen om op het congres ‘Public Internal Control in the EU’ ontwikkelingen en uitdagingen op het terrein van financieel management en internal audit te bespreken. Dit congres is voorbereid door de Europese Commissie in samenwerking met DGRB en de Rijksacademie. Vanuit DGRB leverden Hanneke Schuiling, Peter van den Berg en Martin Dees bijdragen als spreker.  

Thema’s waren onder meer prestatiemanagement, integratie van interne beheersing in de managementcyclus, audit committees en kwaliteitsbeheersing van interne audits.

Na presentaties van papers over deze onderwerpen door leden van de PIC Working Group werd verder gediscussieerd in workshops. De resultaten van deze discussies zullen in de eindversie van de papers worden verwerkt.

Tijdens het congres werd een nieuwe editie van het PIC-Compendium gelanceerd. Hierin zijn beschrijvingen van de PIC-systemen in alle lidstaten opgenomen.

De nieuwe PIC website biedt meer informatie over het PIC-netwerk, het congres, de papers en het compendium.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie