07-04-2016
07-04-2016

Consultatiedocument Nadere Voorschriften Kwaliteitssystemen

De Koninklijke NBA heeft een consultatiedocument opgesteld voor de Nadere Voorschriften Kwaliteitssystemen (NVKS). Voorschriften voor kwaliteitssystemen zijn niet nieuw, maar op dit moment verspreid over meerdere regelingen. De NVKS leiden tot één set van regels voor accountants die assurance- of aan assurance verwante opdrachten uitvoeren volgens de NV COS, anders dan wettelijke controles.

In het consultatiedocument wordt de achtergrond van de NVKS uitgelegd en wordt deze in relatie geplaatst tot andere wet- en regelgeving. Daarbij wordt ingegaan op de onderwerpen die in de NVKS geregeld zijn. Ook wordt een toelichting gegeven op het voorstel om het derde lid van de NV COS aan te passen.

Het IIA is uitgenodigd om te reageren op de voorgestelde NVKS. Wij roepen hierbij graag de hulp in van onze leden. In het consultatiedocument is hiertoe een aantal specifieke vragen geformuleerd. Het helpt ons als u antwoord geeft op deze specifieke vragen, waarbij u zich desgewenst kunt beperken tot de vragen waar u opmerkingen bij heeft. Deze kunt u tot vrijdag 15 april mailen aan vaktechniek@iia.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie