OnRisk, analyse van de risico’s en risicomanagement

17-10-2019

IIA Global heeft het rapport OnRisk uitgebracht, als handvat voor het onderkennen én managen van de belangrijkste risico’s. Net als het rapport ‘Risk in Focus 2020, Hot topics for internal auditors’ benoemt het risico’s waarmee organisaties (kunnen) worden geconfronteerd. Deze risico’s zijn zeer vergelijkbaar met de benoemde risico's in Risk in Focus 2020.

Anders dan Risk in Focus vergelijkt OnRisk de percepties van de CAE’s met die van het management en de board. Daar blijken grote verschillen tussen te zitten. Dat benadrukt nogmaals het belang voor de IAF om de eigen inschatting te vergelijken met die van de andere ‘spelers’. Daarnaast is er een tweede verschil. Terwijl Risk in Focus met name ingaat op de betekenis van de risico’s voor het auditjaarplan voor 2020, gaat OnRisk vooral in op de acties die board, management én de IAF zouden kunnen nemen om de betreffende risico’s te managen.

Kortom, een nuttig rapport om kennis van te nemen en om in de eigen organisatie te bespreken.


Download het rapport OnRisk.

Bron: IIA Global

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie