Cyberdreiging en gebrek aan digitaal talent

02-07-2018

Ceo's van private- en familiebedrijven maken zich het meeste zorgen over cyberdreigingen en gebrek aan talent.

Dat blijkt uit de 21ste PwC CEO Survey. 39 procent van de ceo's ziet cyberdreigingen als de grootste bedreiging van groei. Veel ceo's maken zich zorgen over de snelheid waarmee technologie verandert, en of hun bedrijf opgewassen is tegen de nieuwe dreigingen die daaruit voortkomen, maar ook of hun bedrijf op tijd kan inspelen op de kansen die nieuwe technologieën bieden.

Bij gebrek aan talent draait het vooral om het gebrek aan digitaal talent; bijna driekwart van de ceo's zegt zich daar zorgen over te maken, en 48 procent van de private bedrijven zegt dat het erg of enigszins moeilijk is om dit soort werknemers te vinden. Bij familiebedrijven is dit zelfs 57 procent.

Vooruitzichten

Ondanks deze zorgen zegt 85 procent enigszins zelfverzekerd tot zeer zeker te zijn over de financiële vooruitzichten van hun organisatie in de komende twaalf maanden. De ceo's geven daarnaast aan hun relatieve autonomie te waarderen en ze zijn over het algemeen te spreken over de mate van transparantie en de bedrijfscultuur, intern beleid en strategieën.

Ceo's scoren hoog op de behoefte om vertrouwen op te bouwen tussen hun senior management en het personeel van hun organisatie. Slechts negentien procent is het ermee eens dat dergelijk vertrouwen in hun organisaties afneemt (vergeleken met twintig procent bij overheidsbedrijven).

21ste PwC CEO Survey (private bedrijven)

Bron: Accountant.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie