Dag van de Fraudeonderzoeker 2019

18-01-2019

Fraudeonderzoekers en -onderzoeken kom je overal en in allerlei vormen tegen. Ondanks dat de onderzoeken erg kunnen verschillen, in voorkomen en optreden, hebben ze meestal één ding gemeen: ze willen allemaal de onderste steen boven krijgen, op zoek naar de waarheid.

Tijdens de 3e editie van de Dag van de Fraudeonderzoeker worden aan de hand van een interessante keynote, over ogenschijnlijk één van de grootste fraudeaffaires uit de Nederlandse geschiedenis, onderzoeksaanpakken- en technieken, risico’s, obstakels en valkuilen toegelicht. De Dag van de Fraudeonderzoeker vindt plaats op donderdag 18 april 2019 in de Fokker Terminal in Den Haag.

Er wordt antwoord gezocht en gegeven op diverse vragen, zoals:

  • Wat is nou daadwerkelijk waarheidsvinding?
  • De verschillende fraudeonderzoekers (financieel rechercheur, forensisch accountant, curator, advocaat, onderzoeksjournalist): de waarheid kennen ze allemaal.  Maar leveren meerdere typen onderzoekers ook diverse waarheden op?
  • Hoe onafhankelijk is de fraudeonderzoeker eigenlijk?
  • Hoe ziet het ideale fraudeonderzoek er uit? Of bestaat deze niet?
  • Publiek-private samenwerking; een must of een onbegaanbaar pad?
  • Rechercheren over de grenzen, hoe werkt dat (of niet)?
  • Zorgvuldig onderzoek of heksenjacht. Heiligt het doel alle middelen? Of hebben we ook binnen fraudeonderzoek te maken met ethiek en regels?

 Keynote
Twee onderzoeksjournalisten hebben zich het afgelopen jaar verdiept in één van de ogenschijnlijk grootste fraudeaffaires uit de Nederlandse geschiedenis. Zij nemen ons mee in het onderzoek en geven op 18 april voor het eerst een kijkje achter de schermen; fraude-onderzoekers en hun verbeten jacht naar de waarheid en de vermeende fraudeur(s).

De inleiding van de onderzoeksjournalisten en een beschouwing van een gerenommeerd rechtspsycholoog zijn de opmaat naar een zestal streams met interessante presentaties en workshops.

Inschrijven: Dag van de Fraudeonderzoeker 2019


Lips fraudeonderzoek - IFFC Dag van de Fraudeonderzoeker 2019

‘Niets is de waarheid en de waarheid stelt niets voor'
Een verbijsterend onderzoek naar 'de waarheid' in de zinderende oorlog tussen voormalig vastgoedtycoon Roger Lips en fraudeonderzoekers, als keynote van de Dag van de Fraudeonderzoeker op 18 april 2019 in de Fokker Terminal te Den Haag. 

Is voormalig vastgoedtycoon Roger Lips een witteboordencrimineel met schulden die oplopen tot meer dan 500 miljoen euro en/of zijn hij, betrokken echtgenote en kinderen het slachtoffer van malicieuze praktijken van samenspannende Nederlandse banken, curatoren en rechtbanken?

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie