De enquête van Risk in Focus 2025 is gepubliceerd en jouw hulp is nodig!

05-03-2024

Uw mening telt - help ons de toekomst van internal audit te ontwikkelen en te informeren. Onze jaarlijkse Risk in Focus-enquête is nu geopend en uw bijdrage is van vitaal belang. 

Wat zijn op dit moment de meest urgente risico's voor uw organisatie? En wat ziet u aan de horizon? 

De wereld blijft worstelen met een crisis in de kosten van levensonderhoud en de geopolitieke onzekerheid duurt voort, met nog meer onbekende gevolgen. 

Interne auditors in Europa en de rest van de wereld stellen hun prioriteiten en plannen bij. In zulke onzekere tijden hebben we uw hulp nodig om te begrijpen wat er voor u en uw bedrijf is veranderd en wat de grootste risico's en uitdagingen zijn die u in het verschiet ziet. Door samen te werken en onze kennis te delen, kunnen we de bedreigingen waar we allemaal mee te maken hebben, beperken. 

De nieuwe wereldwijde standaarden, die vanaf januari 2025 van kracht zijn, bevatten nu een vereiste voor interne auditfuncties om een gedefinieerd strategisch langetermijnplan te hebben. Dit onderzoek analyseert de mening van CAE's uit heel Europa over de risico's waarmee organisaties in dat tijdsbestek waarschijnlijk te maken zullen krijgen en biedt daarom een solide benchmark ter ondersteuning van deze nieuwe eis.

Het Risk in Focus-project bestaat nu negen jaar en blijft ons inzicht in de grootste uitdagingen voor organisaties in heel Europa vergroten en ontwikkelen. We zijn niet alleen: uw feedback wordt geanalyseerd samen met de bevindingen van 17 instituten voor interne audit over het hele continent. Het zal het veranderende risicolandschap over de grenzen heen in kaart brengen en de opkomende risico's onthullen waarvan CAE's vinden dat ze in de toekomst op de radar van internal audit moeten verschijnen. 

De bevindingen worden in september gepubliceerd in ons Risk in Focus 2025 rapport en zullen internal auditfuncties ondersteunen bij het opstellen van hun plannen voor het komende jaar. 

Laat je mening meetellen door hier de enquête in te vullen.

De enquête is anoniem, duurt minder dan 4 minuten en mag alleen worden ingevuld door Chief Audit Executives / Heads of Internal Audit. 

Hartelijk dank voor het delen van uw inzichten en voor uw steun bij het bieden van thought leadership en begeleiding aan de beroepsgroep.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie