Nieuw IIA en MAB themanummer

17-10-2022

Donderdag, 13 oktober, presenteerden we in samenwerking met het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie (MAB) wederom een themanummer gericht op de Internal Audit Functie. We benaderde het MAB dit keer met het idee om een themanummer ter ere van het 25-jarig bestaan van IIA Nederland uit te geven.

Organisaties moeten zich razendsnel en frequent aanpassen aan drastisch veranderde omstandigheden waarin zich nieuwe risico’s manifesteren en nieuwe kansen voordoen. Traditionele benaderingen volstaan niet meer; de nieuwe werkelijkheid vereist een nieuwe kijk op die werkelijkheid. Internal auditors spelen hierin volop mee en zijn meer dan ooit een waardevolle bron van informatie, een zintuig zo u wilt, voor het bestuur van de onderneming en hun toezichthouders. Zij moeten antwoord kunnen en durven geven op die ene vraag: is onze organisatie in staat te floreren in deze turbulente wereld? En ook zij zullen zichzelf steeds opnieuw moeten uitvinden, de ontwikkelingen een stap voor moeten blijven.

De bijdragen in dit themanummer beslaan twee invalshoeken. Enerzijds nieuwe blikken vanuit andere, misschien verrassende disciplines. Anderzijds ontwikkelingen binnen en buiten onze organisaties, en de nieuwe blikken die internal auditors daarop moeten werpen om hun rol goed te kunnen blijven spelen. De rode draad in deze bijdragen blijkt die allesbepalende factor, de oorzaak van veel problemen en ook de sleutel tot succes: wijzelf, onze waarden, ons gedrag.

Wie goed leest, ziet in dit eerst schijnbaar gefragmenteerde geheel vanzelf een samenhang ontstaan: verandering en vernieuwing door diversiteit en een open mind.

Bekijk MAB-online of download het themanummer Internal Audit: Nieuwe Blikken.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie