21-11-2013
21-11-2013

De Internal Auditor in het Publieke Domein

Half november verscheen een nieuw boek van prof.dr. Mark van Twist, wetenschappelijk directeur van de Internal Auditing & Advisory opleiding van de Erasmus School of Accounting & Assurance. Het boek ‘De Internal Auditor in het Publieke Domein’ neemt de vastgelegde basisbeginselen van het auditvak weliswaar als vertrekpunt, maar laat vervolgens zien hoe de invulling ervan in het publieke domein tot spanningen en dilemma’s kan leiden.

De praktijk van internal audit is weerbarstig en het werkveld waarin de internal auditor opereert is sterk in beweging. Internal audit is daarom als professie ook niet scherp begrensd, maar vormt juist het label voor een dynamisch en zich sterk ontwikkelend vakgebied dat op tal van plekken nadere verkenning en verdieping verdient. Dit boek wil de discussie over de spanningen en dilemma’s van het vak van de internal auditor verder voeren en reikt handvatten aan voor reflectie op de eigen praktijk van elke internal auditor. Het biedt een basis voor een volgende stap van beginnende en ervaren internal auditors in het publieke domein een helpt hen in de reflectie op hun eigen vakgebied en hun verdere professionalisering.


Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie