18-03-2016
18-03-2016

De toegevoegde waarde van internal audit

Stakeholders van grote ondernemingen vinden dat de internal audit functie een veel grotere rol kan en moet spelen bij het identificeren en beheersen van de risico’s die het bedrijf loopt.

De groep belanghebbenden is van mening dat internal audit te weinig waarde toevoegt aan de onderneming als het gaat om risicobeheersing en onvoldoende effectief en efficiënt te werk gaat.

Bovendien wordt te weinig gebruik maakt van nieuwe technologieën en de voordelen van data & analytics om de kwaliteit van de controle en de audit evidence te verbeteren en stakeholders nieuwe inzichten en perspectieven te kunnen bieden.

Uit internationaal onderzoek van KPMG en Forbes onder vierhonderd CFO’s en voorzitters van Audit Commissies blijkt dat iets meer dan 20% op dit moment informatie ontvangt van de internal audit-functie die inzicht geeft in de risico’s die de onderneming loopt en de procedures die de onderneming hanteert. Slechts 5% krijgt bovendien inzicht in de risico’s waarmee het bedrijf geconfronteerd zou kunnen worden.

Download het onderzoeksrapport Seeking value through Internal Audit

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie