De toekomst van Audit Magazine

17-12-2020

‘Het bestuur volgt graag het advies van de werkgroep Audit Magazine online’. Zo begon de e-mail die de redactie op 15 september jl. van Jantien Heimel, toen nog voorzitter van IIA Nederland, ontving. Een e-mail die het sluitstuk vormde van een intensieve periode van verkennen van de toekomst van Audit Magazine. En dus ook direct het startpunt van de nieuwe route.

Een route naar een nieuw online platform voor Audit Magazine.

Het advies van de werkgroep waarmee het bestuur heeft ingestemd luidt kort samengevat als volgt: investeer in een online platform voor Audit Magazine en breng daarnaast twee keer per jaar een fysiek nummer van het magazine uit. Een advies dat het bestuur dus heeft omarmd!

Met het online platform voor Audit Magazine wil de redactie de leden van het IIA nog beter informeren door met een hogere frequentie waardevolle artikelen en interviews te delen. Daarnaast willen we graag ruimte bieden voor discussie en dialoog over de zaken die internal auditors bezig houden. Het platform biedt de mogelijkheid om sneller interessante content te delen. Dus dat boeiende interview met Eric Smit van Follow the Money niet pas in september op de mat maar al in de zomer online. Kruist Mark van Twist de degens met Ron de Korte en Jan Otten? Dan lezen jullie dat direct online en kunnen jullie je mengen in de discussie. En die spraakmakende column van Leen Paape of die prikkelende stelling? Ook die kunnen we sneller delen met jullie. En doordat we twee keer per jaar een ook nog een nummer van Audit Magazine uitgeven, blijft het visitekaartje van het IIA in stand en kunnen we online en fysiek elkaar laten aanvullen en versterken.

De redactie van Audit Magazine en het IIA-bureau zullen de ontwikkeling van het online platform vorm geven in samenwerking met onze huidige uitgever Verloop Uitgeverij, die ook de fysieke druk zal blijven verzorgen. We zijn begonnen met het bepalen van het visueel ontwerp. Belangrijk om het ‘merk’ Audit Magazine en de uitstraling van Audit Magazine te behouden. Het functioneel ontwerp wordt nu bepaald en de technische realisatie van het platform krijgt gestalte.

Het streven is om het nieuwe platform in januari 2021 te lanceren. Mochten jullie voor of na de lancering ideeën, wensen of suggesties hebben voor het online platform van Audit Magazine, laat het ons dan weten door een mailtje te sturen naar auditmagazine@iia.nl.

Voor de laatste keer dit jaar is Audit Magazine 4 nog in de oude vorm online te lezen.

(klik op de afbeelding rechts voor een pdf-versie van audit magazine 4)

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie