De Toekomst van Toezicht: ‘Crisismanagement'

13-02-2017

In deze editie van Toekomst van Toezicht komen een aantal toonaangevende commissarissen aan het woord die hun visie formulieren op crisismanagement.

In een serie boeiende interviews delen commissarissen als Peter Wakkie, Willem Stevens, Charlotte Insinger en Jacob Middeldorp en specialisten als Dick Schoof, Dick Berlijn en Sylvie Bleker hun inzichten op dit gebied.

‘Iedere dreigende crisis is een kans om beter te worden’
In de praktijk blijven crises onvermijdelijk. Toch blijkt uit de CFO Survey over crisismanagement die Deloitte onlangs heeft gehouden dat maar liefst 66% van de CFO’s de kans niet erg groot acht dat hun onderneming wordt getroffen door een crisis. In de wereld van vandaag is dat een opmerkelijk gegeven. In economisch, financieel en politiek opzicht hangt tenslotte alles met alles samen. Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat ketens steeds complexer worden, en dat alle delen daarvan nauwer met elkaar zijn verbonden dan ooit tevoren. 

Dat betekent dat de kans groter is op onverwachte gebeurtenissen met ingrijpende gevolgen. De vraag is dan ook niet zozeer óf een organisatie ooit in een crisis verzeild raakt, maar wanneer. En dat maakt de vraag hoe we het beste op een crisis kunnen reageren zo relevant.

Download De Toekomst van Toezicht: ‘Crisismanagement'

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie