06-08-2008
06-08-2008

Debatsessie: De relatie tussen IAD en auditcommissie nader bekeken

Bondgenoten op afstand

De relatie tussen IAD en auditcommissie nader bekeken

30 september 2008, NIVRA-bureau, Amsterdam

Sinds de invoering van de Code Tabaksblat en de monitoring door de commissie-Frijns wordt het belang van een goede relatie tussen internal auditor en audit committee meer en meer onderkend. Maar corporate governance codes, wetgeving en beursreglementen geven maar weinig richting aan de wijze waarop een auditcommissie het functioneren van de internal auditor moet beoordelen.

Hoe verhouden beide partijen zich tot elkaar? Welke voorbeelden van goed relatiemanagement mogen gezien worden? Wat vinden internal auditors en commissarissen van hun samenwerking? Tijd voor onderzoek en discussie!

Op 30 september 2008 presenteren NIVRA en IIA de resultaten van een gezamenlijk onderzoek naar de verhouding tussen deze partijen, tijdens een debatbijeenkomst in Amsterdam.

De inhoud van het rapport wordt nader toegelicht door Leen Paape, directeur NIVRA-Nyenrode, waarna deze een debat over het thema zal leiden. Aan de discussie wordt naast Jaap van Manen, hoogleraar accountancy en PwC-partner, deelgenomen door Erik van de Merwe (fulltime commissaris), Marcel Bongers (directeur IAD NUON) en Arnout van der Veer (directeur Audit Reed Elsevier).

Het NIVRA nodigt u graag uit om hierbij aanwezig te zijn. Het programma begint om 13.30 uur (ontvangst vanaf 13.00 uur).

U kunt zich voor deze debatsessie aanmelden via het aanmeldformulier op www.nivra.nl. Het overzicht van alle debatsessies vindt u via de speciale button op de homepage van de site. Of ga direct naar de informatie over deze bijeenkomst via http://www.nivra.nl/Het_Nivra/debat_bondgenoten_op_afstand.htm.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden; deelnemende RA’s en RO’s hebben recht op 2 PE-punten. Voorafgaand aan de debatsessie wordt bij het NIVRA een bijeenkomst gehouden voor INTAC-leden; ook deze geeft recht op PE-punten.

Meer informatie is beschikbaar via Hans Nieuwlands, Directeur IIA Nederland: hans.nieuwlands@iia.nl. Telefoon 06-5759 4532
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie