17-03-2016
17-03-2016

Deelnemers over Zeg wat je Ziet 2.0

De afdeling Internal Audit van Eneco Groep volgde inhouse de training ZWJZ 2.0 'Wat je ziet ben je zelf'. Mark Klein mailde ons het volgende naar aanleiding van de training:

"Wij hebben Zeg wat je Ziet 2.0 als een zeer leerzame en boeiende training ervaren. De enthousiaste en ervaren trainers hebben ons geholpen onze interviewtechnieken verder te verbeteren aan de hand van onze eigen praktijkvoorbeelden.

Elke deelnemer kon een eigen praktijkervaring inbrengen van een gesprekssituatie welke niet zo goed was verlopen. Met behulp van een ervaren trainingsacteur werden deze praktijksituaties nagespeeld. Dit kon soms best confronterend zijn!

Aan de hand van positief opbouwende feedback van de trainers hebben wij vervolgens geoefend met nieuwe gesprekstechnieken. Deze gesprekstechnieken hebben geholpen mijn ‘orale toolbox’ op te ruimen en aan te vullen. Ik ben mij beter bewust van mijn eigen houding en het effect daarvan op mijn gesprekspartner.

Na afloop werd door mijn collega’s zelfs gevraagd wanneer zij deel 3.0 kunnen verwachten!"

Auditors zijn vaak transactionele luisteraars. In (onderzoekende) gesprekken met auditees zijn zij gefocust op de bevestiging van eerder gevormde beelden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

In de training ZWJZ 2.0 'Wat je ziet ben je zelf' worden deelnemers geconfronteerd met de oordelen, meningen en aannames die hen parten spelen tijdens gesprekken met auditees.

De eerste dag van de training worden theorie en praktijk afgewisseld. De tweede trainingsdag staat volledig in het teken van het intrainen van het geleerde tijdens een doorlopende casus, mét een ervaren trainer-acteur erbij.

Volg ook de training ZWJZ 2.0 'Wat je ziet ben je zelf', bijvoorbeeld op 17 en 18 mei 2016. Met je eigen afdeling een inhouse training volgen kan natuurlijk ook. Neem daarvoor contact op met Annemiek van Raalten via annemiek.vanraalten@iia.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie