06-10-2010
06-10-2010

‘Departementaal accountant hartpatiënt na fraudemelding’

Een interne accountant die onlangs met een collega-accountant melding maakte van een "fraude" van 600 miljoen euro op de jaarrekening van "één van de departementen" kampt nu met zware hartklachten. Dat zeggen bestuursleden van de Expertgroep Klokkenluiders.

Op een bijeenkomst van de Nederlandse afdeling van de Association of Certified Fraud Examiners vertelde bestuurslid Gerrit de Wit van de expertgroep dat deze fraude "ooit naar buiten" komt. Volgens collega-bestuurslid Henk Laarman hebben de twee departementale accountants de misstanden eerst intern gemeld en daarna een gesprek gevoerd met enkele kamerleden.

Nadat de Kamerleden de verantwoordelijke minister hierop hadden aangesproken, heeft deze volgens Laarman gezorgd voor een dekking van het bedrag. De accountants, van wie eentje nu hartproblemen heeft, worden begeleid door de expertgroep.

Op de bijeenkomst die 30 september 2010 werd gehouden, maakten Gerrit de Wit en Paul van Buitenen weer eens duidelijk dat de overheid profiteert van klokkenluiders, maar deze niet beschermt.

Lees verder
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie