Dilemma's in de boardroom

09-01-2018

Deloitte en Nyenrode Corporate Governance Instituut onderzochten de samenhang tussen good governance en bedrijfspresentaties. 

De belangrijkste beslissingen die in de boardroom genomen worden, zogenaamde “kritieke dilemma’s” die geen duidelijke goede of foute mogelijkheden met zich mee brengen, zijn vaak ook het moeilijkst om te vangen in standaard besluitvormingsprocedures.

Tegen de achtergrond van de introductie van de 2016 Dutch Corporate Governance Code zijn Deloitte en Nyenrode het afgelopen jaar het gesprek aangegaan met RvBs in verschillende grote Nederlands bedrijven om de kritieke dilemma’s die zij tegenkomen, en de manieren waarop zij hier qua governance mee omgaan, in kaart te brengen.

De bevindingen, inclusief best practices, zijn in de whitepaper Good Governance Driving Company Performance (Engelstalig) terug te lezen. De belangrijkste resultaten zijn in een infographic (Nederlandstalig) samengevat. Klik op onderstaande afbeelding voor de volledige infographic. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie