Doe mee met de Internal Audit Innovation Award 2019

12-09-2019

Hoe creëer je een meerwaarde (voor jezelf en/of je team) door een innovatieve aanpak? Protiviti en IIA organiseren dit jaar voor de vijfde keer de Internal Audit Innovation Award. Deze award is in het leven geroepen vanuit de ambitie om internal audit als vakgebied verder te helpen.

Ook jij kunt meedoen. Heb jij in het afgelopen jaar (met jouw team) iets nieuws bedacht en/of gerealiseerd, waarvan je denkt “daar hebben andere auditafdelingen ook iets aan”? Doe dan mee en deel de innovatie waar je trots op bent en die ons vak verder helpt. Stuur jouw idee in of nomineer een van je collega's vóór maandag 28 oktober naar IA.Innovation@protiviti.nl. Stuur met je aanmelding een korte toelichting mee waarin je uitlegt waarom jullie idee in jullie ogen zo innovatief is. Dit mag in elke vorm worden aangeleverd (PPT, Word, Prezi, Youtube, etc.).

De inzendingen voor de Internal Audit Innovation Award 2019 worden gepresenteerd aan de jury en belangstellenden tijdens een roundtable op donderdag 14 november bij Protiviti. Tijdens deze bijeenkomst krijgt iedere deelnemer tien minuten de tijd om zijn/haar innovatieve idee te presenteren, kort & krachtig als een elevator pitch. Direct na de presentatie krijgen de toeschouwers en de jury vijf minuten de gelegenheid voor het stellen van vragen. Hiermee heeft elke kandidaat in totaal dus 15 minuten de tijd. Indien de aanmeldingen in grotere getalen binnenstromen, kan deze tijd ietwat verkort worden. 

Op maandag 9 december is de uitreiking van de award bij de ALV van IIA Nederland.

Eerdere winnaars

Het data-analytics team van Heineken won de award in 2018 met de inzet van Robotic Process Automation en data-analyse voor betere fraudedetectie.

In 2017 waren er helaas niet voldoende innovatieve inzendingen.

Margot Hovestad en Joop Winterink van coöperatie VGZ waren de winnaars in 2016. Zij introduceerden een Strategisch Alignment Onderzoek waarin iedere medewerker wordt uitgenodigd zijn/haar persoonlijke mening te geven over de strategie. (Lees ook: Drie jaar Internal Audit Innovation Award 2/3)

Giulio Ockels en Peter Hartog van de SVB wonnen de award in 2015 met 'De Kwantitatieve Analyse', die het mogelijk maakt om -onder bepaalde condities- met een hoge mate van betrouwbaarheid vast te stellen of mogelijke oorzaken daadwerkelijk gerelateerd zijn aan problemen, én of controls daadwerkelijk gerelateerd zijn aan het realiseren van doelen. (Lees ook: Drie jaar Internal Audit Innovation Award 1/3)

Brigitte de Vries van Staedion was de winnares 2014. Zij toonde, als eenpitter, aan hoe een procesaudit in de vorm van een processimulatie (waarin elementen van gaming zijn verwerkt) kan worden uitgevoerd. (Lees ook: Drie jaar Internal Audit Innovation Award 3/3)

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie