Doorgaande samenwerking IIA en NBA-LIO

24-01-2017

De Ledengroep Intern en Overheidsaccountants van de NBA (NBA-LIO) heeft op de nieuwjaarsbijeenkomst van de NBA het jaarplan voor 2017 gepresenteerd. Speerpunten zijn onder andere de nieuwe Corporate Governance Code en de samenwerking met IIA Nederland.

"Naar verwachting zullen steeds meer organisaties besluiten om een internal auditafdeling in te stellen. Vaak betreft dit kleine afdelingen die zich nog moeten bewijzen en die het wiel nog uit moeten vinden", aldus het jaarplan.

De PAS Commissie van IIA Nederland richt zich op de kleine internal auditafdelingen met kennisdeling en ondersteuning als belangrijkste doel. NBA-LIO richt zich op de ledengroep intern en overheidsaccountants.

"Een groot aantal (ca. 200) van deze accountants werkt als internal auditor in een kleine (vaak beginnende) auditafdeling. Uit een analyse door LIO blijkt dat een groot deel van deze accountants niet in het bestand van IIA Nederland voorkomen. Het bestuur van LIO wil deze groep beter bedienen en de samenwerking met de PAS Commissie van het IIA verder versterken."

Lees hier het gehele jaarplan 2017 van NBA-LIO

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie