18-04-2016
18-04-2016

Download Inside Magazine over GRC en IA

De tweede internationale versie van Inside Magazine, bestemd voor bestuurders en interne controlefuncties, is onlangs gepubliceerd. Deze publicatie biedt diepgaande inzichten op het gebied van governance, risk, compliance en internal audit. In deze editie bespreken we onder andere de invloed van exponentiële veranderingen op risicomanagement.

Exponentiële veranderingen van invloed op risicomanagement
Net als in 2015 zien we in 2016 exponentiële veranderingen. Organisaties moeten op de hoogte blijven van technologische ontwikkelingen, zich aanpassen aan nieuwe wet- en regelgeving en nieuwe risico’s het hoofd bieden, en tegelijkertijd blijven voldoen aan de groeiende verwachtingen van stakeholders. Bedrijven die in het huidige klimaat strategische risico’s willen beheersen, kunnen daarvoor gebruik maken van effectieve risk-sensing programma’s. Ook moeten zij ervoor zorgen dat hun interne controlefuncties voldoen aan wet- en regelgeving en kunnen inspelen op nieuwe risico’s en concurrentie. Bedreigingen zoals cyber risk worden groter en veelvuldiger, terwijl klanten steeds meer digitalisering verwachten. Deze veranderingen betekenen een unieke kans voor interne controlefuncties. Zij kunnen binnen hun organisatie de katalysator worden voor verandering op de langere termijn.

Uitdagingen voor financiële sector op gebied wet- en regelgeving
In de financiële dienstverlening worden wet- en regelgeving steeds strenger en breder in scope. De sector bevindt zich ook dit jaar in een uitdagende omgeving, met voortdurende technologische ontwikkelingen, de invoering van nieuwe regelgeving en concurrentie van nieuwe spelers. De onlangs geaccepteerde Payment Services Directive 2, de Packaged Retail & Insurance-based Investment Products (PRIIPs), de uitdagingen op verslagleggingsgebied (EMIR, MiFIR) en de naderende Solvency II bieden kansen aan bedrijven die nieuwe wet- en regelgeving kunnen ombuigen in een concurrentievoordeel. De Regulatory Outlook 2016 van Deloitte UK biedt nieuwe inzichten in deze – en veel andere – onderwerpen. U vindt hier ook de resultaten van de 9e editie van Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL)’s Global risk management survey en DTTL/Forbes Insights Risk Sensing survey. Met de informatie en belangrijkste bevindingen van deze publicaties kunt u uw riskstrategie, en de impact daarvan, optimaliseren.

De belangrijkste uitdaging voor de financiële dienstverlening is het vinden van de juiste combinatie van compliance, risicobeheersing en financiële performance. In dit verband vormen compliance en goede marktpraktijken de grootste prioriteiten voor elke bestuurder die waarde hecht aan gezonde interne governance frameworks en de juiste governancecultuur. Elke succesvolle organisatie weet dat een betere performance en een hogere aandeelhouderswaarde samengaan met meer inzicht in risico’s en cultuur.

Download Inside Magazine over risicomanagement op het gebied van governance, risk, compliance of internal audit.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie