Driedaagse opleiding Governance Dynamics

15-09-2016

Op 5 oktober start de driedaagse opleiding Governance Dynamics van de NCD Academy, voor de commissaris/toezichthouder met ervaring. Deze opleiding levert maar liefst 40 PE-punten op.

Download hier de volledige brochure

Inhoud
Centraal in het programma staan de samenstelling, samenwerking, efficiency en effectiviteit van de RvC/RvT die volgens de statuten van de organisatie een toezichthoudende, adviserende en werkgever rol hebben. Zowel in de toetsende, adviserende of (soms) sturende rol zal een RvC/RvT gezamenlijk verschillende processen initiëren. Relevante governance onderwerpen zoals bijvoorbeeld strategie kan vanuit een divergerende (brainstorming) of convergerende functie (besluitvorming) bekeken worden. Aan onderwerpen geen gebrek. De veelheid en complexiteit van onderwerpen is haast eindeloos en lijkt exponentieel toe te nemen.

Programma
Het programma bestaat uit drie sessies en een extra introductiesessie intervisie. De eerste sessie begint met een introductiediner plus overnachting. De geselecteerde deelnemers maken kennis met elkaar en de programma manager licht het programma en de wijze van samenwerken toe.

Doelgroep
Dit programma is ontwikkeld voor toezichthouders met minimaal drie jaar ervaring in een RvC of RvT van middelgrote tot grote organisaties in het MKB inclusief familiebedrijven of social profit omgeving. Als toezicht-houder wil je meer weten van boardroom dynamics om je persoonlijke efficiency en effectiviteit te verbeteren.

Investering versus rendement
Om een goed rendement uit het programma te halen, moet je, naast de financiële investering, rekening houden met een tijdsinvestering van 4 tot 8 uur voor de start van het programma. Per sessie zal je een voorbereiding van 2 tot 4 uur nodig hebben voor leeswerk en het voorbereiden van opdrachten.

Praktische informatie
Berghotel Amersfoort
Dag 1a: Profiel van dynamiek - 5 oktober 2016 17:30
Dag 1b: Profiel van dynamiek - 6 oktober 2016 08:30
Dag 2: Profiel van organisatie, team en individu - 4 november 2016 09:00
Dag 3: Dynamiek in de praktijk - 25 november 2016 09:00

Investering
De investering bedraagt € 3.300,- voor NCD leden en € 3.600,- voor niet-NCD leden. Deze bedragen zijn exclusief BTW en overnachting tijdens de start van het programma en inclusief toegang online bibliotheek, literatuur, DISC assessment met individuele terugkoppeling, lunches en diners.

SCHRIJF JE HIER IN

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie