ecoDa en Internet Security Alliance updaten Cyber-Risk Oversight Handbook
ecoDa, de Europese Confederatie van Bestuurdersverenigingen, en de Internet Security Alliance hebben hun Cyber-Risk Oversight Handbook bijgewerkt. De publicatie, die voor het eerst werd uitgebracht in 2020, speelt in op de veranderende cyberdreigingen en nieuwe regelgeving, zoals de EU-richtlijn 2022/2555 (NIS2), die de eerdere NIS1-richtlijn vervangt. Met deze update helpt ecoDa Europese bestuursleden om een sterk fundament voor cyberbeveiliging te ontwikkelen, waarbij bewustwording en weerbaarheid centraal staan.
De nieuwe editie richt zich op besturen van Europese bedrijven en biedt praktische hulpmiddelen voor het beheersen van cyberrisico’s op organisatieniveau. Het handboek introduceert zes principes om besturen te ondersteunen bij het begrijpen en monitoren van cyberrisico’s.
Belangrijkste kenmerken van de handleiding:
- Zes kernprincipes: Deze geven besturen een structuur om cyberrisico’s te begrijpen en toezicht te houden. Bekijk de principes hier.
- Uitgebreide toolkits: Naast de principes bevat de handleiding praktische toolkits met stap-voor-stap begeleiding en toepasbare inzichten. Deze toolkits ondersteunen besturen bij het implementeren van een cybersecurity-strategie. Bekijk de toolkits hier.
Waarom dit relevant is
Door de snelle digitalisering zijn organisaties steeds kwetsbaarder voor cyberdreigingen. Het vernieuwde handboek van ecoDa biedt waardevolle ondersteuning om organisaties weerbaarder te maken en risico’s beter te beheersen.