09-10-2014
09-10-2014

Eumedion onderstreept het belang van internal audit

Advocacy-inspanningen werpen vruchten af: Aandeelhoudervertegenwoordigder Eumedion zet met haar speerpuntenbrief 2015 (‘focus letter’) aan bestuurders en commissarissen in op het In Control Statement en de rol van Internal Audit.

Eumedion behartigt de belangen van de bij haar aangesloten institutionele beleggers op het gebied van corporate governance en duurzaamheid. Doel van de pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, beleggingsinstellingen en vermogensbeheerders die deelnemer zijn van Eumedion is om de governance, milieu –en sociale prestaties van beursvennootschappen te verbeteren. In de speerpuntenbrief 2015 van Eumedion aan beursgenoteerde ondernemingen stelt Eumedion dat Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen ten minste jaarlijks de effectiviteit van hun interne risicobeheersing- en controlesystemen zouden moeten beoordelen. Daarbij zou de reikwijdte van de interne systemen in ieder geval ook de operationele, governance- en compliancerisico’s moeten omvatten, naast de financiële verslaggevingsrisico’s. Ook wordt van alle beursgenoteerde ondernemingen verwacht dat zij een internal auditfunctie instellen.

Lees de speerpuntenbrief 2015

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie