Even voorstellen: twee nieuwe leden Commissie PAS

25-10-2021

Roel van Lierop
Graag wil ik me even voorstellen. Ik ben Roel van Lierop, 33 jaar, woonachtig in het mooie Breda met mijn vriendin Richella en werkzaam bij Jumbo Supermarkten als Internal Auditor. Persoonlijk ben ik een groot liefhebber van goede wijn, combineer ik dit het liefst met lekker eten en vakanties. Om dit alles mogelijk te maken probeer ik af en toe nog wat aan sport te doen, met name hardlopen. Ook lees ik graag een goed boek en kun je mij op de golf baan vinden.

Mijn achtergrond is de accountancy, waarbij ik na mijn opleiding in Den Bosch (Bedrijfseconomie) en Tilburg (Master Accountancy) bij KPMG in Breda heb gewerkt. Na te zijn afgestudeerd als RA heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven, om daar, meer de diepte in, echt een bijdrage te kunnen leveren aan de verbetering van de organisatie waar ik voor werk. Dit heb ik gedaan als Internal Auditor bij Hunter Douglas, als controller bij Boskalis en nu sinds 2,5 jaar met heel veel enthousiasme bij Jumbo.

Bij Jumbo heb ik de kans gekregen om als auditor echt met de operationele processen aan de slag te gaan en te kijken hoe we Jumbo elke dag beter kunnen maken. Dit raakt alle facetten van de bedrijfsvoering van Jumbo, wat het ook zo interessant maakt. Van de winkel, tot het DC , de hoofdkantoor processen en alles daar tussenin, met specifieke interesse voor soft controls en strategische thema’s. Hierin hebben we onszelf als afdeling de afgelopen jaren ontwikkeld en sterker neergezet. Daarom is het een goed moment om ook meer de blik naar buiten toe te richten. Wat kunnen we leren van andere organisaties om weer een stap vooruit te kunnen zetten, maar ook, wat kunnen andere organisaties leren van Jumbo.

Graag zoek ik deze wisselwerking op in de Commissie PAS van het IIA.

 


 

Carline Hollemans
Mijn naam is Carline Hollemans en ik woon met mijn man in Den Haag. Ik ben opgeroeid in het noorden van het land, en uiteindelijk voor werk in 2003 naar Den Haag verhuisd. Ik heb daarna altijd gezegd dat ik niet terug hoef naar het noorden, maar inmiddels krijgen we wel wat behoefte aan een rustiger omgeving, dus wie weet! Met meer werken op afstand kan er nu veel meer. Ik werk sinds eind vorig jaar bij een kleine verzekeraar in Den Haag, Onderlinge ’s-Gravenhage. 

Met een achtergrond van ruim 15 jaar in IT en IT audit, ben ik vorig jaar gestart met de RO studie om mijn kennis op gebied van Internal Audit te vergoten. Kort daarna ben ik bij een kleine Internal Audit afdeling gaan werken waar ik hiervan veel kan toepassen. Mijn werkgebied is hierbij veranderd van IT audits naar operational audits en daarbij ook de geldende IIA standaarden. Erg leuk en interessant, want dat was nieuw voor mij. Daarnaast is de audit afdeling waar ik nu werk een echt kleine afdeling met 2 FTE: ook dit brengt uitdagingen met zich mee. Daarom vind ik belangrijk om kennis en ervaring te kunnen delen met anderen die in een soortgelijke situatie werken. Dat is voor mij dan ook de reden om deel uit te maken van de Commissie PAS. 

Mijn hobby’s en interesses zijn vele soorten van yoga beoefenen en alles waar een motor in zit. Als de situatie het weer toelaat reizen we het liefst naar Californië om daar in een Ford Mustang GT door de prachtige natuurparken te rijden. Hopelijk kan dat volgend jaar weer!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie