Fraude Film Festival 2018

14-09-2018

Op donderdag 4 en vrijdag 5 oktober 2018 vindt het Fraude Film Festival plaats in het EYE Filmmuseum​​​​ Amsterdam. Het worden twee volle dagen met films en documentaires over fraude en de bestrijding ervan.

Het festival beoogt het maatschappelijk bewustzijn over fraude te vergroten en een trendbreuk in de bestrijding ervan te forceren. Dit doet het FFF door het bijeenbrengen van verschillende netwerken binnen de publieke en private sector. Het vertonen van inspirerende documentaires en het aangaan van kritische debatten staan hierbij centraal. Op donderdag 4 oktober is het evenement uitsluitend toegankelijk voor genodigden. Op vrijdag 5 oktober is iedereen van harte welkom. Inschrijven kan via www.fraudefilmfestival.nl.

Hoofdthema van het vijfde Fraude Film Festival is ‘Maatschappelijke ondermijning’. De helft van alle bedrijven wordt getroffen door economische criminaliteit en hoewel het totaalaantal misdrijven in Nederland daalt, neemt het aantal gevallen van fraude en cybercrime toe. Fraude is een vorm van ondermijnende criminaliteit, die de structuur van de maatschappij verzwakt of misbruikt. Dat leidt tot een aantasting van haar fundamenten en/of van de legitimiteit van het stelsel dat haar beschermt. Dit soort criminaliteit wordt vaak gepleegd in criminele samenwerkingsverbanden en gaat niet zelden gepaard met geweld, bedreiging en intimidatie.

Door tijdens het Fraude Film Festival inspirerende films en documentaires over uiteenlopende fraude-onderwerpen te vertonen, draagt het FFF op informele wijze bij aan de bewustwording en discussie over gevoelige thema’s. In kritische (panel)discussies na afloop van de films, worden de thema’s uitgediept en kunnen deskundigen en publiek de dialoog met elkaar aangaan. 

Naast de filmvertoningen in EYE is er ook een programma in A Lab. In samenwerking met een aantal partners organiseert het Fraude Film Festival dit jaar vier interactieve LAB sessies die qua onderwerpen en thema’s aansluiten bij de programmering en thema’s in EYE.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie