Fraude Film Festival 2019

23-08-2019

Op 3 en 4 oktober 2019 strijkt het Fraude Film Festival voor zijn zesde editie neer in Eye Filmmuseum Amsterdam. Het worden twee volle dagen met films, documentaires, colleges en debat.

Hoofdthema van het Fraude Film Festival 2019 is “Uitbuiting”. Waar sprake is van uitbuiting en corruptie, komen mensenrechten in het gedrang. Corruptie is een vorm van ondermijnende criminaliteit die de structuur van de maatschappij verzwakt en uitbuit. Fraude of financieel-economische criminaliteit is daarbij de motor die de wereld zoals we die kennen wezenlijk verandert naar een maatschappij die soms meer lijkt op het “Wilde Westen”.

Het festival beoogt het maatschappelijk bewustzijn over fraude te vergroten en een trendbreuk in de bestrijding ervan te forceren. Dit doet het FFF door overheidsinstanties, bedrijven en het grote publiek samen te brengen door samen te werken met een gemeenschappelijk doel. Het vertonen van inspirerende documentaires en het aangaan van kritische debatten staan hierbij centraal. Op donderdag 3 oktober is het evenement uitsluitend toegankelijk voor genodigden. Op vrijdag 4 oktober is iedereen van harte welkom. Inschrijven kan via www.fraudefilmfestival.nl.

Kijk bijvoorbeeld naar:

  • Unfair Game: How Trump won
  • The Storm Makers
  • The Price of Free
  • Stopping Traffic
  • The Kleptocrats

Bekijk het volledige programma

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie