Functie Internal Auditor op nummer 1

24-07-2017

De vraag naar topfinancials met een (post)master achtergrond, zoals RA’s en RC’s, steeg in de eerste zes maanden van 2017 met meer dan 55% tegenover dezelfde periode in 2016. Binnen deze doelgroep stijgt de vraag naar RA’s bovengemiddeld met 82%. Binnen deze vraag naar RA’s staat de functie van internal auditor op nummer 1.

RA’s worden vooral voor een brede range van specialistische financiële functies gevraagd. Als RA’s hun carrière bij een accountantskantoor hebben afgerond en actief worden in het bedrijfsleven of de non-profit sector, worden zij gevraagd als internal auditor, business controller en financial controller. Buiten de accountancy worden RA's het meeste gevraagd voor de functie van internal auditor.

Dat blijkt uit de halfjaarlijkse analyse van de gepubliceerde (Post)master vacatures op de financiële arbeidsmarkt door de ledengroep Accountants in Business van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Bron: NBA

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie