Genomineerden SVRO Scriptie Award 2020

05-06-2020

Er zijn dit jaar vier studenten genomineerd voor de Internal Audit Scriptie Award van IIA Nederland: John Klappe, Silvio Lambert Mendez, Zita Kemper en Mark Glazener.

De SVRO Scriptie Award nomineert relevante en originele scripties die bijdragen aan praktisch toepasbare innovaties. Met  ingang van 2017 heeft de Stichting Verenigde Register Operational Auditors (SVRO) van IIA Nederland de Internal Audit Scriptie Award ingesteld.

Tijdens ons eCongres op 12 juni wordt de winnaar van de SVRO Internal Audit Scriptie Award op feestelijke wijze bekend gemaakt. 

 

De scripties

John Klappe, Universiteit van Amsterdam /Amsterdam Business School - Executive MSc of Internal Auditing (EMIA)

De invloed van nationale cultuur op naleving van de IIA-gedragscode. Is het mogelijk dat de culturele omgeving waar een auditor zich in bevindt kan storen? Dat de auditor twijfelt aan de IIA-gedragscode te kunnen voldoen? Of zijn auditors tijdens het uitvoeren van een audit onwrikbaar in het naleven van die gedragscode? Geïnspireerd door dit dilemma heeft John Klappe deze scriptie geschreven. 

Silvio Lambert Mendez, Universiteit van Amsterdam /Amsterdam Business School - Executive MSc of Internal Auditing (EMIA)

De internal auditor en het vinden van de juiste grondoorzaak - Een theoretisch en experimenteel onderzoek. In dit pilotonderzoek wordt onderzocht in hoeverre internal auditors in staat zijn om de juiste grondoorzaak te achterhalen en in hoeverre de toepassing van een methode of model hierbij helpt.

Zita Kemper, Erasmus Universiteit Rotterdam / ESAA – Internal Auditing & Advisory

Het onderzoeken van cultuur, houding en gedragsaspecten; wie wil dat nou echt? Wat zeggen persoonlijkheidskenmerken van de auditor en contextvariabelen van de afdeling over de intrinsieke motivatie van Internal Auditors om cultuur, houding en gedrag aspecten te onderzoeken.

 

Mark Glazener, Erasmus Universiteit Rotterdam / ESAA – Internal Auditing & Advisory

Het auditen van een beleggingsstrategie. Een onderzoek naar een referentiekader voor een beleggingsstrategie waarin niet de interne beheersing maar de filosofie, de besluitvorming en het goed functioneren van het beleggingsteam het verschil maken.

 

 

Over de Internal Audit Scriptie Award

De Stichting Verenigde Register Operational Auditors (SVRO) van IIA Nederland heeft met de Internal Audit Scriptie Award tot doel de ontwikkeling van het vakgebied van internal auditing te stimuleren onder de deelnemers van de post-master opleidingen in Nederland. Scriptanten die met hun relevante en originele scripties bijdragen aan praktisch toepasbare innovaties met een wetenschappelijk kwalitieve basis, kunnen voor een nominatie in aanmerking komen. Met het uitreiken van de Internal Audit Scriptie Award gaat IIA Nederland verder met het ondersteunen, ontwikkelen en promoten van het beroep en vak internal audit in Nederland.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie