Goede bestuurder/toezichthouder verdient goede Internal Audit Functie

03-10-2017

Het vakgebied Internal Audit zit in de lift. Tegelijkertijd krijgt het vak niet echt voet aan de grond bij kleine organisaties, vanuit de misvatting dat een Internal Audit Functie daar kostentechnisch niet haalbaar is. Een gemiste kans die ook blootlegt dat het nodig is om nadrukkelijker te laten zien wat de waarde is van een Internal Audit Functie.

In opdracht van het Instituut van Internal Auditors hebben drs. Robert Bogtstra RA en drs. Remko Renes RA onderzoek uitgevoerd naar de Internal Audit Functie bij beursgenoteerde vennootschappen in Nederland. Dit onderzoek laat zien dat het aantal Internal Audit Functies bij Nederlandse beursvennootschappen de afgelopen jaren stijgt, een trend die ook in 2017 doorzet. Zes Nederlandse beursfondsen hebben in 2017 aangegeven in de loop van 2017 te starten met een eigen IAF, zowel binnen de MidCap (IMCD Group, Sligro Food Group), SmallCap (Beter Bed, Brunel, ForFarmers) als een lokale vennootschap (Neways Electronics).

Download hier het volledige artikel. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie