Grant Thornton Commissarissen Benchmarkonderzoek 2021

13-10-2021

Internal auditor en te maken met intern toezicht?

Dan nodigen wij je uit om deel te nemen aan de 14de editie van het jaarlijkse Grant Thornton commissarissen benchmarkonderzoek, Nederlands toonaangevende onderzoek naar governance in de private en semi-publieke sector. Met het onderzoek en de vele respondenten die daaraan mee doen dragen we gezamenlijk al dertien jaar bij aan de verdere professionalisering van governance.

Uw keuze: persoonlijk interview of online vragenlijst 
Als je wilt deelnemen met een persoonlijk interview, stuur dan je contactgegevens naar dirk-jaap.klaassen@boardinbalance.com. Wij nemen dan contact met je op voor een afspraak voor een persoonlijk interview. Als je wilt deelnemen via de online vragenlijst, vul dan je e-mailadres in op Commissarissen Benchmarkonderzoek 2021. Binnen 24 uur ontvang je van ons een link waarmee je het onderzoek kunt starten. Je kan deelnemen tot en met 29 oktober. 

Waarom deelnemen?
Deelnemers aan het onderzoek gaven vorig jaar aan:

  • bij te willen dragen aan good governance (# 78);
  • deelname als een jaarlijks reflectiemoment te gebruiken (# 71);
  • de enquête aan het denken zet (# 69); en
  • er agendapunten uit te halen voor de eigen rvc/rvt (# 40).

Kortom, je wordt gestimuleerd na te denken over je eigen rolinvulling, al dan niet via een persoonlijk interview. Je krijgt stellingen voorgelegd die ook goed te gebruiken zijn als discussiepunt binnen de eigen werkomgeving; je krijgt uiteraard het onderzoeksrapport toegestuurd en kan door Grant Thornton, de hoofdsponsor van het onderzoek, worden uitgenodigd besloten bijeenkomsten bij te wonen voor de bespreking van de resultaten.

Het onderzoeksteam, bestaat uit Aalt Klaassen, Dirk-Jaap Klaassen en Oscar Toebosch (researcher/consultant van Board in Balance) en prof. Herbert Rijken (hoogleraar aan de Vrije Universiteit) en ziet ernaar uit de resultaten (weer) met je te delen via de onderzoeksrapporten en op besloten bijeenkomsten, met boeiende discussie met jou en met gastsprekers.

Opzet onderzoek zomer 2021
Het onderzoek biedt een brede kijk op de opvattingen van commissarissen, leden rvb’s/directies, secretarissen van rvc’s / rvt’s en internal auditors. En niet alleen van een bepaalde sector zoals alleen onderzoek naar onderwijs of alleen onderzoek naar familiebedrijven. We richten ons mede op een vergelijking tussen de verschillende sectoren omdat wij denken dat je best wat van elkaar kunt leren

Naast een aantal onderwerpen die elk of elke twee jaar aan bod komen zoals toekomstperspectief, informatievoorziening, samenwerking tussen rvc en rvb en samenwerking binnen de rvc zijn er ook dit jaar weer onderwerpen waar we speciale aandacht aan besteden. Een enkele vraag is eerder aan de orde gesteld maar een flink aantal is nieuw. Het gaat hierbij onder andere om: werkgeversrol van de rvc, rol van de secretaris van de rvc, ondernemingswaarden, duurzaamheid, digitalisering en technische competenties van rvc en rvb . 

Uiteraard wordt het onderzoek uitgevoerd op basis van anonimiteit. Resultaten zijn niet te herleiden naar de afzonderlijke respondenten. De resultaten van afgelopen jaren kun je vinden op www.gt.nl/commissarissenonderzoek of www.boardinbalance.com. Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Grant Thornton, sector-sponsor Ortec en co-sponsor IntegrationPeople.                                                                                 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie