Handreikingen op het gebied van gedrag en cultuur

29-07-2021

Er gebeurt veel op het gebied van auditen gedrag en cultuur en wordt ook steeds belangrijker gevonden. Er zijn recentelijk diverse handreikingen op dit gebied uitgebracht.
 

  • Het IIA Australië heeft een gids uitgegeven over het controleren van ‘risk culture’ om een ​​ontluikende risicobeheerindustrie tegen te gaan die "een zeer grote bron van vergoedingen voor consultants is geworden", maar "niet goed heeft gedaan door met een waardevol en robuust model te komen" , aldus coauteur Elizabeth Sheedy (professor aan de Macquarie University) van de gids. De gids biedt een 10-stappen, peer-reviewed model dat is gemaakt door de universiteit. 
  • Naast IIA Australië schenkt ook het NBA aandacht aan ‘risk culture’. Het NBA heeft onlangs een (concept) handreiking uitgebracht om soft controls te bezien met het oog op de jaarrekeningcontrole. Deze wordt nu nog ter consultatie voorgelegd. In de handreiking wordt het belang van soft controls voor de effectiviteit van de interne beheersing beschreven en hoe dat van invloed is op de jaarrekeningcontrole en worden er concrete hulpmiddelen beschreven.
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie