05-11-2015
05-11-2015

Handvatten voor integrated thinking

Om het implementeren van Integrated Thinking voor accountants te vergemakkelijken, heeft de International Federation of Accountants (IFAC) een visiedocument geschreven.

Met het document wil de IFAC gereedschap geven aan accountants om bij te kunnen dragen aan integrated thinking, de denkwijze waarop Integrated Reporting (IR) is gebaseerd en waarbij capital allocation, het gedrag van ondernemingen, financiële stabiliteit en duurzame ontwikkeling binnen organisaties als één geheel wordt gezien.

Het document identificeert vijf elementen die samen de kern vormen van integrated thinking: connectivity, external value focus, integrated planning, effective governance & oversight, en integrated communications. Door integrated thinking in te voeren in een organisatie kan de financieel-georiënteerde rapportage verschuiven naar een geïntegreerde rapportage.

Het document geeft volgens IFAC de huidige interpretatie van integrated thinking weer, in een tijd waarin volop wordt geëxperimenteerd met integrated thinking en integrated reporting. Het onderzoekt wat integrated thinking is, wat de uitdagingen zijn bij het implementeren ervan en hoe deze kunnen worden overwonnen.

Download het rapport
CREATING VALUE WITH INTEGRATED THINKING
The Role of Professional Accountants

Bron: accountant

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie