09-07-2015
09-07-2015

Het belang van Internal Auditing standaarden

In het moderne bedrijfsleven is een efficiënte en effectieve interne auditfunctie een echte noodzaak. Internal auditing is een van de hoekstenen van een doeltreffende organisatorische governance.

Omdat internal auditing essentieel is voor een goede gezondheid van een organisatie, is het ook een essentiele verantwoordelijkheid van de board om ervoor te zorgen dat internal auditors hun werk goed en effectief doen.

De internationale standaarden voor de beroepsuitoefening van internal auditing (de Standaarden) kunnen hierbij helpen. Deze standaarden, uitgevaardigd door IIA Global, zijn het belangrijkste hulpmiddel die waarborgen dat interne auditors consistent en nauwkeurig de benodigde essentiële diensten kunnen leveren op een tijdige, kosteneffectieve manier.

De Standaarden:

  • Bieden een framework voor het uitvoeren van tal van waardevolle internal audits
  • Bakenen basisprincipes af die de praktijk van de interne audit vertegenwoordigen
  • Bepalen de basis voor de evaluatie van de internal audit prestaties
  • Bemoedigen verbeterde organisatorische processen en werkzaamheden

Hoe en waarom de Standaarden nog meer zo belangijk zijn? Lees daarover meer in de nieuwsbrief Tone at the Top van IIA Global.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie