Het IIA vernieuwt de Standaarden

28-11-2016

Het Institute of Internal Auditors (IIA) heeft onlangs wijzigingen aan de Standaarden voor de Beroepsuitoefening van Internal Auditing (de Standaarden) aangekondigd. De herziene Standaarden treden per 1 januari 2017 in werking.

De belangrijkste wijzigingen reflecteren de zich ontwikkelende rollen en verantwoordelijkheden van Chief Audit Executives (CAE's). Zo zijn er twee nieuwe Standaarden, die de veranderende eisen erkennen die gesteld worden aan CAE's - en de daaruit voortvloeiende potentiële bedreiging voor het behoud van objectiviteit. Andere wijzigingen in de Standaarden zijn gericht op de afstemming met de tien kernprincipes (Core Principles), die vorig jaar zijn ingevoerd als onderdeel van de update van het International Professional Practices Framework (IPPF) van het IIA.

De Core Principles weerspiegelen de fundamentele principes van het beroep. Deze werden vóór de IPPF-update al wel in praktijk gebracht, maar waren nog niet formeel vastgelegd. De update beargumenteert dat alle Core Principles aanwezig moeten zijn om een internal auditfunctie als effectief te kunnen beschouwen. Twee van de Principles verklaren bijvoorbeeld dat internal audit "in lijn is met de strategieën, doelstellingen en risico's van de organisatie," en "inzichtelijk, proactief en op de toekomst gericht is."

"Het IIA was zich ervan bewust dat het toevoegen van de Core Principles aan de IPPF zou vereisen dat deze ook in de Standaarden zouden moeten worden opgenomen," zei Richard Chambers, President en CEO van het IIA. "Deze cruciale aanpassing, samen met de twee nieuwe Standaarden die zich richten op de veranderende rol van de CAE, weerspiegelen de toewijding van het IIA om te voldoen aan de veranderende behoeften van internal auditors."

Bekijk het track changes document om te zien wat er veranderd is in de Standaarden.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie