22-10-2008
22-10-2008

Hoe wel vaart Nederland? Het vermogen van de lage landen: Accountantsdag, 26 november 2008, Amsterdam RAI

De minister van Financiën doet er alles aan om binnen de financiële wereld te redden wat er te redden valt. De miljarden vliegen over en weer en de beurs zucht, dag na dag. Maar hoe zit het eigenlijk met het vermogen van de Nederlandse staat? Balkenende-IV ging van een tekort van bijna 90 miljard in 2004 naar een overschot van ruim 8 miljard in 2007. Is Bos goed bezig? Of rekenen we ons rijk?

De Accountantsdag 2008 neemt de Staatsbalans onder de loep en kijkt vooruit naar de toekomst van ons land. De dag begint met de presentatie van de geactualiseerde Rijksbalans van Nederland, door Deloitte-voorzitter Roger Dassen. Aan de paneldiscussie daarna nemen ook Bernard Wientjes (VNO-NCW), Agnes Jongerius (FNV) en Bas Jacobs (hoogleraar economie en overheidsfinanciën EUR) deel. Minister van Financiën Wouter Bos presenteert zijn visie op de financiële toekomst van ons land. Dat alles onder leiding van dagvoorzitter Peter van Ingen.

Het middagprogramma biedt diverse deelsessies, bijvoorbeeld over 'Scenario’s voor een nieuwe wereld' met inleider Hein van de Wildenberg, Head of Group Planning Shell: al jaren ontwikkelt Shell scenario’s voor de wereld van morgen. Hoe ziet die wereld eruit volgens een multinational? En wordt een vakkundig opgesteld scenario soms toch ingehaald door ontwikkelingen? Het middagdebat staat in het teken van de verantwoording van beleidsinformatie. Saskia Stuiveling (Algemene Rekenkamer), Piet Moerland (Rabobank), Hans Verkruijsse (Ernst & Young) en Stef Blok (Tweede Kamerlid VVD) bezien de illusie van het getal. Na een opmerkelijk slot en een smakelijk dinerbuffet rijdt u filevrij naar huis.
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie